Bladerdeeg met frambozen en granaatappel

Recept voor 9 personen

Ingrediënten:

Bloem
Maizena
Kristalsuiker
4 eieren
1 eetlepel vanille essence en een scheutje
500 ml melk
200 gram Turkse of Griekse Yoghurt
200 gram Witte Chocolade
18 vellen Bladerdeeg
300 ml slagroom
3 zakljes vanillesuiker
Vanille essence
Granaatappel
Granaatappelsap (of granaatappelsiroop en cassislikeur)
Frambozen

Voorbereiding

Banketbakkersroom met Yoghurt en witte chocolade:
Meng 2 volle eetlepels suiker, 3 volle eetlepels maïzena en 1 volle eetlepel bloem in een pan. Voeg 1 ei en 2 eidooiers en 1 eetlepel vanille-essence toe en meng goed met een garde. Roer er 500 ml. melk door. Breng zachtjes aan de kook op middelhoog vuur, roer constant met een garde, waarbij u voorzichtig over de bodem en langs de zijkanten van de pan schraapt. Kook de pudding heel zachtjes gaar tot mooie puddingdikte (lobbig). Voeg eventueel nog wat melk toe wanneer de substantie te dik wordt.
Neem de pan van het vuur en voeg 200 gr. witte chocolade toe en roer. Laat ongeveer 1 minuut staan en klop tot de room glad en egaal is en de chocolade volledig is gesmolten. Voeg dan 200 ml. Turkse of Griekse yoghurt en suiker naar smaak toe en meng het geheel goed.
Laat goed afkoelen en dek af met plasticfolie direct op de vla. Koel minstens 2 uur. Breng daarna over in een spuitzak.

Bladerdeeg:
Verwarm de oven voor op 200 ° C Bekleed een bakplaat met bakpapier.
Leg 18 bladerdeegvellen uit op 2 ovenplaten en steek alle vellen uit met een ringvorm dia 8 cm. Prik de bladerdeegvellen bestemd voor de bodem (9 stuks) over het gehele oppervlak in met een vork. Bestrijk de andere 9 (bovenste) vellen met eigeel en bestrooi lichtjes met wat kristalsuiker. Bak 17 minuten tot het deeg goudbruin is. Laat afkoelen.

Slagroom:
Klop 300 ml. slagroom met 3 zakjes vanillesuiker en wat vanille essence in een kom stijf (met eventueel wat ‘klopklop’). Breng over in een spuitzak en zet koud.

Granaatappelsiroop:
Breng in een kleine steelpan granaatappelsap en suiker naar smaak zachtjes aan de kook. Laat sudderen tot het stroperig wordt, ongeveer 5 minuten. Als er geen sap verkrijgbaar is, werk dan met granaatappelsiroop en geef hier extra smaak aan met een klein scheutje cassislikeur.
Neem een rijpe granaatappel en snij horizontaal doormidden. Klop met een pollepel op de buitenzijde van de granaatappel en de rode pitjes zullen er vanzelf uit vallen.

Opmaak:
Garneer de het plakje ingeprikte bladerdeeg allereerst met de joghurt/bakkersroom en daarna frambozen en top af met de slagroom. Garneer af met de granaatappelpitjes. Bedek met de gesuikerde andere helft plakje bladerdeeg. Top af met poedersuiker. Nappeer de granaatappelsiroop er over- en omheen.