KOOKCURSUS

De Aziatische keuken

Kookcursus De Aziatische keuken

  • 3 lessen
  • Aanvang van de cursus 18.30 uur, eindtijd ca. 22.30 uur.
  • Prijs: € 199,50 p.p. inclusief cursusmateriaal en consumpties.
  • Minimum aantal deelnemers: 12 personen.
  • Neem contact op om aan te melden.

Cursus ‘De Aziatische keuken’

In deze cursus van 3 kooksessies laten wij u aan de hand van een culinaire ontdekkingsreis door landen als Thailand, China, Japan en Indonesie kennis maken met de specifieke smaakkenmerken uit ieder afzonderlijk land.

Zo combineert de Indonesische keuken smaakkenmerken van o.a. hete pepers, kruiden en specerijen met zoete tonen en palmsuiker, kokosmelk, pinda’s, limoenen, citroengras en tamarinde.

Thaise gerechten vormen een verfijnd evenwicht tussen krachtige smaken van de gevarieerde curry’s, hete pepers, pittige limoenblaadjes en handenvol Thaise basilicum, koriander en munt.

De Kantonese keuken gebruikt een overvloed aan natuurlijke ingrediënten, die worden gestoomd of roergebakken op hoog vuur en op smaak worden gebracht met wat soja- of oestersaus, gember of lente-ui.

De Japanse keuken is zowel een lust voor het oog als een streling voor de tong door het gebruik van alleen verse en pure ingrediënten.

Met iedere les een combinatie van traditionele, smakelijke gerechten die door de cursisten zelf worden bereid en daarna gezamenlijk worden genuttigd. Wij leren u ook wat u standaard in huis moet hebben om altijd een heerlijk Aziatisch gerecht op tafel te kunnen brengen.

Meer weten over onze kookcursussen?
Neem contact met ons op.