KOOKCURSUS

De Indische keuken

Kookcursus De Indische keuken

  • 3 lessen
  • Aanvang van de cursus 18.30 uur, eindtijd ca. 22.30 uur.
  • Prijs: € 199,50 p.p. inclusief cursusmateriaal en consumpties.
  • Minimum aantal deelnemers: 12 personen.
  • Neem contact op om aan te melden.

Cursus ‘De Indische keuken’

‘Selamat datang!’ (van harte welkom)

De eeuwenoude traditie van koken en eten is nauwgezet verbonden met de Indische cultuur. Als jongen keek ik vaak ademloos toe hoe mijn moeder en al die andere lieve omaatjes en tantes de vele Indonesische gerechten klaarmaakten. De liefde en vanzelfsprekendheid waarmee zij dit deden hebben altijd een diepe en blijvende indruk op mij gemaakt. De pure ambachtelijkheid waarmee zij destijds in hun kleine keukentjes aan het koken waren blijft voor mij tot op de dag van vandaag een grote bron van inspiratie.

Kookboeken zijn er in overvloed, maar het geheim van onze culinaire cultuur is mede gelegen in het zelf ruiken en proeven tijdens het koken. In 3 kooksessies leer ik u de geheimen van de Indische keuken. De lessen worden gegeven op een vaste avond in de week. Iedere les vindt om de week plaats.

Ik leer u hoe om te gaan met de veelheid aan verschillende kruiden en specerijen. U gaat de benodingde ‘bumbu’s’ zelf maken en leert hoe de balans te bepalen in de smaken. We zullen samen veel gerechten maken uit de traditionele Indische keuken welke gebaseerd zijn op recepten van de vele dierbare ‘keukenprinsessen’ in mijn leven. Al deze recepten zijn vertaald tot de meest fantastische gerechten met authentieke smaken.

Kijkt u ook eens naar onze uitgebreide kookinstructies onder ‘video’s’ in het menu.

Meer weten over onze kookcursussen?
Neem contact met ons op.