KOOKWORKSHOP

Streetfood Special

Workshop Streetfood Special

  • 3-uur durende workshop
  • Ontvangst vanaf 13.30. Start 14.00. Einde ca. 17.00 uur
  • Kosten € 39,50 p.p. excl. consumpties.
  • Raadpleeg onze agenda voor data

Wow, wat is het op dit moment een geweldige tijd om met eten, duurzaamheid en mijn ambacht bezig te zijn! Voor mensen als ik, die dagelijks professioneel met koken bezig zijn, is de wereld onze speeltuin. We genieten er van daar in te mogen spelen en met de neus op de nieuwe culinaire trends te zitten! Op dit moment verschijnt er een bijna onstuitbaren stroom van wilde nieuwe food ideeën in bladen, tv en in restaurants. Eén van de nieuwste trends die overal – behalve tot nu toe in Nederland – doorbreekt is streetfood. Streetfood geniet over de hele wereld van een hard stijgende populariteit: mensen genieten massaal van kakelverse, ter plekke bereide verfijnde lekkernijen.

Streetfood, dat zijn oorsprong vindt in Azië, dringt steeds meer door in het Westerse straatbeeld. Nu ook in Nederland. Hier zien we dat gastronomische grootheden als Erik van Loo (rest. Parkheuvel **) en Ron Blaauw ** zich laten inspireren door de booming streetfood cultuur en met succes nieuwe, spannende concepten opstarten.

Wij laten u graag zien én proeven wat de essentie van streetfood is. In een drie uur durende workshop bereiden we samen een viertal heerlijke gerechten, waaronder één vegetarisch gerecht. Wat te denken van bijvoorbeeld een prachtige verse variant van gefrituurde Vietnamese loempiaatjes? Deze doorzichtige ‘nems’ zien er niet alleen spectaculair uit, ze zijn ook waanzinnig lekker. Geweekte rijstvellen gevuld met mango, papaja, koolrabi, gamba’s, munt en koriander, wat vissaus en hoisin saus en ernaast een spicy pruimendip. Zoet, zout, zuur, crunch en zacht. Yummm….

De workshop Streetfood Special is een korte workshop van 3 uur

Meer weten over onze kookcursussen?
Neem contact met ons op.