Mosselrecept om mee te knallen!

Dit is één van mijn favoriete recepten met mosselen. Eenvoudig, smaakvol en verrassend makkelijk te maken. In de 10 jaar dat Du Soleil Doesburg bestaat is dit telkens weer een gerecht waar iedereen stil van wordt. Typisch zo’n receptje om mee te knallen dus!

Ingredienten:

  • Mosselen, goed afgespoeld en uitgelekt. (=belangrijk)
  • Grofgehakte spaanse pepers, zonder zaadlijsten
  • Grofgehakte rozemarijn. Voor 1 grote zak mosselen, 1 volle eetlepel. (alleen de blaadjes)
  • Grofgehakte knoflook, schil mag er aan blijven, eten we toch niet!
  • Grofgehakte platte peterselie (heeft veel meer smaak!)
  • Olijfolie van goede kwaliteit

Bereiding:

  • Doe een flinke scheut olijfolie in een loeihete pan (waar de walm van af komt).
  • Doe knoflook, pepers en beetje rozemarijn er in.
  • Direct daar achteraan voeg je de helft van de goed uitgelekte mosselen toe.
  • Omschudden en vlak voor het uitserveren een handvol peterselie erover verdelen.
  • Nog een keertje omschudden en afdekken met aluminiumfolie.
  • Nog eens omschudden en als alle mosselen goed open zijn, direct serveren!

Let op: Dit hele proces wordt uitgevoerd met een maximaal hoog vuur!